قد انسان، ارتفاع یک انسان است. قد بسیار متغیر است، اما عموما در یک محدوده خاص قرار دارد (منحنی بل). بیشتر بزرگسالان، تا پیش از بیست سالگی به حداکثر قد خود می رسند. اما بلند قد شدن به عوامل متعددی بستگی دارد. سایز بدن افراد نتیجه ای از تداخل عوامل داخلی و محیطی در طول دوران رشد است. عوامل داخلی تعیین کننده قد، فاکتورهای ژنتیکی است که فرد از والدینش دریافت می کند و قابل تغییر نیست، عوامل محیطی تاثیر گذار نیز عبارتند از : تغذیه، آب و هوا، اقلیم و بیماریها و .... مثلاً شواهد موجود نشان می دهد نزدیکی یا دوری به خط استوا در اندازه بدن افراد موثر است.
اگر چه نمی توان عوامل محیطی و ژنتیکی را به راحتی جدا کرد ولی با بررسی ملل مختلف، نژادها و سرزمینهای گوناگون
این نتیجه به دست می آید که عوامل محیطی بسیار مهم اند. ضمنا افراد نیز می توانند رژیم غذایی مناسبی را انتخاب کنند تارشدی آرام و طولانی تر داشته باشند. از لحاظ فیزیولوژیک، یک مادر بلند قد، نوزادی با وزن گیری بهتر خواهد داشت زیرا فضای لگن مادر بیشتر است و جنین رشد بهتری در رحم دارد. در میان مواد مغذی مورد نیاز برای رشد قدی، مصرف به اندازه پروتئین ها و املاح از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مصرف " روی " به مقدار کافی موجب رشد قدی مناسب خواهد شد، در خاورمیانه و خصوصاً ایران مصرف کم روی موجب کوتاه قدی می شود. به علاوه با کمبود روی سطح توانایی های مغزی و ایمنی بدن پائین آمده و ابتلا به بیماریهای مسری زیاد تر رخ می دهد. در بدن، هورمونی به نام هورمون رشد موجود است که در سنین کودکی و نوجوانی تکثیر سلولی، در این مناطق غضروفی را تحریک و موجب افزایش استخوان سازی می شود. استخوان سازی تا پایان سنین بلوغ، ادامه دارد یعنی تا اوایل 20 سالگی هنوز امکان افزایش قد وجود دارد. مهمترین قسمت رشد قد مربوط به استخوانهای پا میباشد. این استخوانها دارای صفحات رشدی هستند که تحت تاثیر هورمونها باعث رشد قد یک فرد میشوند. عوامل مختلف نظیر ژنتیک و تغذیه در رشد یک فرد موثرند. معمولا قد پسرها کمی بلند تر از قد دخترها است و رشد قدی دختران زودتر از پسران متوقف میشود.
البته خصوصیات ارثی افراد نیز بسیار موثر است، با اینحال توجه به نکات زیر میتواند در افزایش قد (در محدوده سنی ذکر شده ) مفید باشد.
1- خواب منظم و کافی و به هنگام : حدود 50% ترشح هورمون رشد در هنگام خواب عمیق است که طبق ساعت بیولوژیک بدن و شب هنگام میباشد.
2- ورزش: در حین ورزش هورمونهای رشد شروع به ترشح می کنند و بهترین زمان برای ورزش هر روز صبح قبل از صرف صبحانه است.
3- مصرف شـیـر و لبنیات
4- تزریق هورمون رشد: در صورت لزوم این کار باید زیر نظر پزشک متخصص غدد انجام شود.
5- عدم مصرف داروهای نیرو زا قبل از سن بـلـوغ ، عدم مصرف انواع چیپس و پفک ها، عدم مصرف نوشابه های گازدار، نکشیدن سیگار
6- ماساژ: ماساژ کف پا بخصوص انگشت شست پا روشی ساده و جالب برای افزایش قد است. این کار سبب افزایش بیشتر هورمون رشد و در نتیجه افزایش قد می شود.
انواع کوتاه قدی:
1- ژنتیکی: این افراد از نظر ژنتیکی هم قد پدر و مادر خود هستند.
درمان: برای این گروه راههای درمانی زیادی وجود ندارد. جراحی در بعضی موارد موثر بوده است.
2- بیماری: بیماریهای مختلف نظیر سوء تغذیه و بیماریهای ریوی، خونی، استخوانی و ...موجب کوتاهی قد میشوند.
درمان: درمان بیماری زمینه ای تا قبل از بسته شدن صفحات رشدی
3- اختلالات هورمونی: اختلال در ترشح هورمونهای موثر در رشد باعث کوتاهی قد میشود.
درمان: تجویز هورمون مربوطه
شانس افزایش قد:
شانس بسیار بالا: دختران تا زیر 12 سال و پسران زیر 14 سال
شانس متوسط: دختران زیر 18 سال و پسران زیر 20 سال
شانس کم: دختران بالای 20 و پسران بالای 23 سال
شانس بسیارکم: دختران بالای 25 و پسران بالای 28 سال
بهترین راه برای تعیین شانس افزایش قد مراجعه به یک متخصص ارتوپدی و متخصص غدد درون ریز است.
بهترین روشهای افزایش قد حتی برای افراد با شانس بسیار بالا نیاز به زمان دارد. این راه را یک شبه نمیتوان طی کرد. از ورزش غافل نشوید. ورزش علاوه بر اینکه هزینه زیادی ندارد، اگر هم به افزایش وزنتان کمک نکرد به سلامتی شما کمک زیادی میکند و نهایتا اینکه منطقی باشید. ورزشهایی مثل بسکتبال، والیبال، شنا، بدمینتون و تنیس برای کمک به افزایش قد بسیار مفید اند.
در مورد درمان جای جوش ها بر اساس اینکه سبب تغییر رنگ پوست شده است، یعنی جای جوش به صورت تیره
درآمده است و یا اینکه جای جوش حالت فرورفته پیدا کرده است درمانی که می تواند صورت بگیرد متفاوت خواهد بود. برای درمان لک باقی مانده می توان از ترکیبات روشن کننده پوست و لایه بردار استفاده کرد. برای از بین بردن جای جوش ها که به صورت تیرگی پوست محل باقی مانده است می توان از ترکیبات روشن کننده پوست مانند هیدروکینون استفاده کرد. البته گاهی همراه با آن از ترکیبات لایه بردار هم می توان استفاده کرد. برای اینکه اثرات این داروها خود را نشان دهد نیاز به زمان می باشد و با استفاده طولانی مدت به تدریج سبب روشن شدن پوست آن قسمت می شود.
سایر روش هائی که مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از :
1. پیلینگ: استفاده از موادی برای پر کردن چاله ها
2. میکرودرم ابریژن: برداشتن لایه های نازک از پوست نواحی مجاور جهت کم کردن عمق چاله ها
3. استفاده از لیزر: که در آن کلاژن سازی پوست تحریک شده و با تکثیر کلاژن موجب پر شدن چاله میشود.
درمان جوش از دیدگاه طب سنتی
جوش به معنی گرمی مزاج و یا پوست محسوب میشود، بیماری نیست و نیازمند اصلاح طبع و تغذیه و ایجاد اعتدال در مزاج هست. و درمان جای جوش هم مثل درمان جوش است.
پیشنهاد درمانی آکنه های ساده بدن و صورت
- حجامت عام 3 مرحله در ایام پر فشار ماه ( 21-19-17 ) هر دو هفته یا یکماه یکبار
- اصلاح طبع و استفاده از سرکنگبین
- رفع یبوست ( استفاده از انجیر و زیتون روزی 7 عدد)
- ورزش و حمام روزانه
- عرق رازیانه و عسل روزی 1 استکان در خانمها
- حجامت تخمدان بر حسب تجویز پزشک در خانمها
- عناب روزی 7 عدد میل شود
- کرم گل بنفشه روزی 3 مرتبه روی جوشها مالیده شود
پرهیز غذایی
حذف مواد غذایی مضر (اقلام و اغذیه مضر و خطرناک: روغن نباتی / روغن های مایع / کرهی گیاهی و مارگارین / نوشابه / سس مایونز / گوشت گاو و گوساله / سوسیس و کالباس / پیتزا و همبرگر / پفک و چیپس)
پرهیز در مواد غذایی زیر:
1- قند و شکر 2- لبنیات پاستوریزه 3- گوشت مرغ (ماشینی) 4- شیرینی قنادیها 5- آدامس 6- شکلات و کاکائو 7- بیسکویتها و آب نباتها 8- نان فانتزی (باگت) 9- تخم مرغ (ماشینی) 10- سرکه و آب غورهی شیمیایی (کارخانهای) 11- آب لیمو و رب شیمیایی (کارخانهای) 12- بستنی کارخانهای 13- کشک و آب میوهی شیمیایی (کارخانهای) 14- کنسرو و کمپوتهای کارخانهای 15- نان سفید (لواش و بربری و تافتون) 16- چای پر رنگ 17- برنج .سایت تبیان
می دانستید چگونگی صحبت کردن شما می تواند نماینده شخصیت و نوع تفکرتان باشد؟ آیا به تفاوت ها و الگوهای گفتاری زنان و مردان توجه کردهاید؟ یا به طور کلی آیا قبول دارید شخصیت هر آدمی از طریق کلامش خودش را بهتر و بیشتر نشان می دهد؟
تا مرد سخن نگفته باشد
|
عیب و هنرش نهفته باشد
|
این نکات را به خاطر بسپارید تا صحبت کردنتان، معقول تر و شنیدنی تر باشد.
واژه و صدا
هر واژه، کلمه یا جملهای که در صحبت کردن به کار می گیریم، در معرفی ما به دیگران و برداشت آنها از شخصیت و رفتارمان موثر است. در حقیقت با نوع کلام خود می توانیم دیگران را جذب کلام و در پی آن شخصیت مان کنیم یا برعکس اطرافیان را از خود دور کنیم. در ارتباطات، نخستین موضوعی که جلب توجه می کند، صدا و طرز صحبت کردن طرف مقابل است.
نه به این شوری شور
همان اندازه که سریع صحبت کردن ارتباط با دیگران را مختل می کند، به همان نسبت، کٌند صحبت کردن هم مناسب نیست. تاکید بر یکسری از کلمات به آن اندازهای می تواند بر نوع کلام ما تاثیرگذار باشد که تکرار یک کلمه یا صدای بسیار آهسته، بنابراین برای آنکه هر آنچه بیان می کنیم به درستی از سوی مخاطب ما دریافت و درک شود، باید تناسبی را میان شیوه صحبت کردن، حرکت های بدنی و نوع کلمه های خود برقرار کنیم.
کلام زنانه، کلام مردانه
زنان و مردان از روش های متفاوتی برای صحبت کردن استفاده می کنند که به دلیل روش های تربیتی آنها نیست، بلکه این تفاوت ها در نیازهای تکاملی آنها ریشه دارد. زنان، الگوهای گفتاری ملایمتری را برای ارتباط برقرار کردن میان خود به کار می گیرند. این روش، آنها را از برخوردهای تهاجمی مردان حفظ می کند؛ به عبارت دیگر از یک سو از تغییرات صدا و زیر و بم کردن صدا در الگوهای کلامی خود استفاده می کنند و از سوی دیگر اغلب کلماتی را بهکار می گیرند که بار عاطفی و احساسی بیشتری دارد. مردان برای تاتیر گذار نشان دادن خود گاهی از واژگان درشت یا صدای بلندتری استفاده می کنند. همچنین نباید در کلام آنها چندان دنبال واژهها یا کلمات احساسی یا توضیح و تفصیل بیشتر موضوع بود، چراکه اغلب به سرعت به سراغ اصل مطلب می روند بی آنکه کلام را با عاطفه و احساس یا شرح و بسط بیارایند، اما به طور کلی یکسری از الگوهای کلامی در معرفی شخصیت افراد، چه زن و چه مرد، تثبیت شدهاند.
کسانی که صدای آرام دارند...
برخی معتقدند آرام صحبت کردن نشانه تعقل گوینده است و کسانی که صدای آرام دارند، ممکن است به مرحلهای رسیده باشند که نیازی به شلوغ کردن و ایجاد جنجال نداشته باشند، چرا که آنها از آرامش درون بهره می برند. این اشخاص به روابط معمولی و آرام تمایل دارند. گاهی هم ممکن است افرادی که صدای آرام را در کلام خود به کار می گیرند جزو افرادی باشند که مورد آزار و اذیت صدای بلند والدین، همسر یا دیگران قرار گرفته اند و از ترس آنکه مانند آنها شوند از ایجاد صدای بلند خودداری می کنند. از سوی دیگر افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند، اغلب سریع و با صدایی آرام صحبت می کنند.
کسانی که صدای بلند دارند...
در برخی از موارد و از دیدگاه هایی، صدای بسیار بلند نشانه شخصیت منفی افراد است و گاهی در فرهنگ عمومی از آنان به عنوان گستاخ یا بد دهن نام می برند. در بسیاری از موارد بلندی صدای افراد، دلایل روحی و روانی دارد. از سوی دیگر این نوع صدا نشان دهنده شادی، غرور، جوانی، لذت و خوشی هم به حساب میآید، اما اغلب این افراد به دیگران اجازه صحبت کردن نمی دهند. البته فراموش نکنیم که ممکن است صدای بلند ما با لحن تحکم آمیز نیز بیامیزد و به کلام ما جنبه دستوری ببخشد که خود به نوعی اختلال در ارتباط با دیگران را سبب می شود.
گول نزنید!
یادتان باشد بر مبنای نوع صحبت کردنتان، خیلی وقتها مورد قضاوت قرار می گیرید. پس بهتر است در این زمینه تمرین کنید تا بتوانید بهتر حرف بزنید. البته این به معنای این نیست که دیگران را گول بزنید. شما باید صادقانه با دیگران رو به رو شوید. اما اگر خودتان می دانید که طرز صحبت کردنتان مناسب نیست، بهتر است کمی روی آن کار کنید تا بتوانید ارتباط بهتری با دیگران برقرار کنید.
بگو تا ذهنت را بخوانم
تمام افراد باید به شیوه ای سخن بگویند که تاثیر گذار و محترمانه باشد، اما فراموش نکنیم که نوع صحبت کردن به خانواده، فرهنگ و چگونگی تربیت افراد باز میگردد و به عواملی از این دست وابسته است. به بیان دیگر اینکه کودک در چه فرهنگی رشد می کند و پدر و مادر در تربیت او از چه واژه ها یا لحنی استفاده می کنند، همگی بخشی از دایره لغات او را می سازند تا در آینده و زمانی که وارد جامعه شد، آنها را در طرز صحبت کردنش به کار بگیرد. البته نقش آموزش از طریق رسانه های جمعی، اجتماع و به طور کلی هر محیطی که فرد در آن حضور دارد (مانند مدرسه) را نباید نادیده گرفت، اما نقش خانواده نقشی کلیدی تر و مهمتر است.
پسرانه، دخترانه
به طور معمول پسرها بیشتر از دخترها در خارج از محیط خانه حضور می یابند. آنها از همان سنین کودکی ممکن است گاهی در کوچه و خیابان با دیگر هم سن و سالان خود سرگرم بازی شوند، بنابراین بسیاری از واژهها و اصطلاحات را در خارج از محیط خانواده و در خیابان ها فرا می گیرند. برهمین اساس نوع صحبت کردن یک دختر با یک پسر بسیار متفاوت است، حتی اگر هر دو از یک خانواده باشند. بر همین اساس دخترها در سخن گفتن بسیار محجوب تر و آرام تر هستند و پسرها کمی بیحد و مرزتر حرف می زنند.
پرخاشگر یا مهربان؟
چگونگی صحبت کردن و نوع کلام، نماینده نوع تفکر افراد است. یعنی هر واژه و اصطلاحی که در کلام خود به کار می گیریم، نشان می دهد به چه چیز و چگونه می اندیشیم. همچنین نشان دهنده صفات شخصیتی ما به حساب می آید. اینکه فرد شخصیتی پرخاشگر دارد یا مهربان و با عاطفه است، انسانی حسود یا فردی منطقی است، همگی در کلام ما خود را نمایان می کند.
به واژهها دقت کن!
اگر می خواهیم طرف مقابل خود را بهتر بشناسیم باید روی هر یک از واژگان و کلمات او و همچنین لحنی که در بیان آنها به کار می گیرد، تمرکز کنیم. اینکه آیا از کلام تکراری استفاده می کند یا نه و همچنین فراوانی واژه هایی که در کلام خود به کار می بندد، از نکات کلیدی در شناخت شخصیت افراد به حساب می آیند. همانگونه که نحوه بیان و کلام ما برای مشاور و روانشناس از اهمیت بسزایی برخوردار است و به عنوان یک ملاک تشخیصی در سنجش میزان اضطراب، استرس، وسواس، افسردگی و دیگر اختلال های روحی افراد به کار گرفته می شود. خانواده ها باید در کلام کودکان و واژه هایی که به آنها می آموزند دقت داشته باشند و اگر در کلام خودشان نابهنجاری هایی دیده می شود، به یک روانشناس یا مشاور مراجعه کنند تا کلام آنها اصلاح شمنبع: برترین ها
با رعایت این چند نکته می توان عزت نفس و اعتماد به نفس را در نوجوان تقویت کرد:
به رفتارهای مثبت نوجوان خود پاداش دهید.
نوجوان را به داشتن مسئولیت و مسئولیت پذیری تشویق کنید. زمانیکه وی در برابر وظایف و کارهایش مسئولانه رفتار می کند او را تحسین کنید و در مقابل بی توجهی ها و اهمال کاریها، او را از پیامدهای رفتارش مطلع کنید.
مهارتها و توانمندی های نوجوان خود را افزایش داده (البته با فراهم آوردن شرایط آموزش مناسب) و از او بخواهید که در موقعیت های مختلف این توانمندیها را در معرض نمایش قرار دهد. به طور کلی تاکید بیشتر بر نقاط مثبت و توانمندی های او بکنید تا از این طریق عزت نفس فرزندتان افزایش یابد.
در فرآیند هویت یابی، نوجوان خود را همراهی کنید.
هویت نوجوان، در نتیجه ی برداشت وی از خود و خصوصیاتی که داراست و همچنین از طریق ارزشهایی که از اطرافیان بدست می آورد و در اصطلاح به آن همانند سازی گفته می شود، کسب می گردد. از آنجایی که برداشت نوجوان از خویش، حاصل تصویر ذهنی است که وی از خود ساخته و این تصویر ذهنی تحت تاثیر خودگویی های (مثبت یا منفی) او و قضاوتی است که نوجوان از خود دارد، توصیه می گرد که والدین به نوجوانان کمک کنند تا تصویری مثبت و منطقی از خود، در ذهن بپروراند.
در دوره ی نوجوانی در اثر تغییر و تحولات جنبه های مختلف، عموماً نوجوانان به سمت اظهارات و خودگوی های منفی از خود می پردازند. کمک والدین به نوجوان برای ترمیم این ساختارها و قضاوتهای شناختی از خود و بررسی دقیق توانایی ها و ویژگیهای مثبت، در پرورش عزت نفس آنها تأثیر مطلوبی دارد.
از انتقادهای تند و خشن، نسبت به فرزند نوجوان خود بپرهیزید.
انتقاد کردن از نوجوان و گوشزد کردن رفتارهای منفی، در سطح مطلوب، اقدامی مناسب است چرا که باعث کاهش رفتارهای نامطلوب و افزایش نرخ رفتارهای مطلوب می گردد. به آنها آموزش دهید که اشتباهات خود را شناخته و از آنها عبرت بگیرد.
همیشه انتقاد سودمند موثرتر و سازنده تر از انتقادات تند و تیز است، زیرا این نحوه رفتار مسئولیت پذیری نوجوانان را افزایش داده و باعث درس گرفتن آنها از اشتباهاتشان می گردد. زمانیکه نوجوانتان دچار اشتباه می گردد، به او کمک کنید تا مشکل را شناسایی کرده و سپس با کمک هم برای حل این مشکل از روش «بارش مغزی» استفاده کنید.
«بارش مغزی» نوعی روش حل مساله است که در آن انواع راه حلها در نظر گرفته شده و سپس بهترین راه حل انتخاب می گردد. این روش به فرزند شما کمک خواهد کرد تا تغییرات مثبت و اساسی در زندگی خود ایجاد کند.
به نوجوان خود اجازه تصمیم گیری مستقلانه بدهید.
به نوجوان خود اعتماد داشته باشید و بعد از ارائه اطلاعات و آگاهی های لازم، به او این فرصت را بدهید که در امور مختلف تصمیم گیری کند. سپس در برابر تصمیمات مثبت او را تشویق کرده و در ازای تصیمات نادرست او را تنبیه نکنید بلکه اجازه دهید با مشکلات مواجه شده و خودش مشکلاتش را حل نماید. نکته مهم این است که برای آنها تصمیم نگیرید و تنها در این راه، آنان را یاری کنید و اگر اقدام اشتباهی انجام دادند از نوجوان حمایت کنید اما اجازه دهید از اشتباهی که خودش باعث بروز آن شده، درس بگیرد. مهارت یافتن در فرایند تصمیم گیری، از عوامل موثر در تقویت عزت نفس نوجوانان است.
به نوجوان خود هدف گذاری صحیح را بیاموزید.
علاوه بر اینکه به نوجوان خود می آموزید چگونه اهداف منطقی و واقع بینانه و در حد توان خود تعیین کند، او را در رسیدن به این اهداف حمایت و راهنمایی کنید. برای این منظور با نوجوانتان مشورت کنید و ببینید اهداف مورد علاقه او چه هستند؟ از طرف دیگر تواناییها و استعدادهای او را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید و سپس با همکاری هم ببیند آیا بین این اهداف و علایق و استعدادها هماهنگی و تناسب لازم وجود دارد و یا خیر؟ از این طریق نوجوان شما می تواند بین ممکن و غیر ممکن تمایز قائل شده و دیدگاهی واقع بینانه تر نسبت به شرایط خود پیدا کند. این گام، تاثیر بسیار مثبت و موثری در ترفیع سطح عزت نفس نوجوانان دارد. منبع.سایت تبیان
آیا می دانید که مغز دانه ها سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و ویتامین E هستند و مصرف به اندازه آنتی اکسیدان ها و ویتامین E می تواند از زوال عقل، پیری زودرس و ابتلا به انواع سرطان ها پیشگیری کند؟
آیا می دانید اگر این مغز دانه ها با شکلات های تلخ حاوی کافئین مخلوط شوند، قدرت تمرکز و یادگیری را تا حد قابل توجهی افزایش می دهند؟
مغز دانه ها از بهترین خوراکی ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می روند و برای این روزهای دانش آموزان و دانشجویان، خوراکی های مطلوبی محسوب می شوند.
1.کشمش و عسل
مغز برای فکر کردن درست و به یاد آوردن، به انرژی نیاز دارد. بهترین راه تامین سریع این انرژی، مصرف خوراکی های شیرین است بنابراین اگر در روز امتحان میل چندانی به خوردن صبحانه ندارید، حدود 15 کشمش و 2 گردوی کامل بخورید. اگر تمایل به مصرف خوراکی های گرم و نرم هم داشته باشید، می توانید یک لیوان شیر گرم را که با حداقل 2 قاشق غذاخوری عسل شیرین شده است، بنوشید. اگر به شیر حساسیت دارید و دستگاه گوارشتان با خوردن آن به هم می ریزد، در روز امتحان از نوشیدن آن صرف نظر کنید و به جای شیر یک سیب پوست کنده را با 2 قاشق غذاخوری عسل بخورید.
2. تخم مرغ و لبنیات
مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ، انواع مغزها، ماست، پنیر، نان های سبوس دار و شیر کم چرب، برای روزهای امتحان بهترین هستند. این خوراکی ها می توانند باعث بهبود عملکرد مغز و افزایش قدرت حافظه شوند.
3. آب پرتقال
آب پرتقال و سایر مرکبات، هم شیرین هستند و هم اشتها آور. ویتامین C فراوان موجود در آنها هم می تواند به عملکرد بهتر مغز کمک کند. پس یک لیوان آب مرکبات هم می تواند یکی از بهترین نوشیدنی برای روزهای امتحان باشد.
4. مربا
مربا از میوه های تازه و با حجم زیادی شکر تهیه شده است. شکر غلیظ شده موجود در مربا می تواند یکی از بهترین منابع تامین سوخت مغز باشد. بهتر است در روزهای امتحان، دور رژیم گرفتن را خط بکشید و کره و مربا را در برنامه غذایی تان بگنجانید.
5. انجیر خشک یا تازه
انجیر یکی از منابع دریافت مواد قندی است و اگر 3 عدد از آن را با 5 مویز، 1 قاشق غذاخوری عسل، 1 گردو، 2 بادام، 2 پسته و 5 توت خشک مخلوط کنید و بخورید، یک دوپینگ مغزی اساسی برای روز امتحان انجام داده اید.
6. موز و هندوانه
مصرف برخی میوه ها مانند موز، هندوانه، توت فرنگی، طالبی و پرتقال هم می تواند سوخت کافی برای داشتن تمرکز تامین کند و هم باعث تقویت حافظه برای به خاطر سپردن بیشتر و بهتر درس ها شود. سبزی هایی مانند هویج، اسفناج، بروکلی و مارچوبه هم می توانند باعث تقویت حافظه شوند.
7. ماهی و گردو
یکی از بزرگ ترین مشکلات روزها و شب های امتحان، اضطراب و استرس است اما امگا 3 که به وفور در ماهی های چربی مانند سالمون. قزل آلا و گردو یافت می شود، می تواند باعث کاهش اضطراب و ایجاد تمرکز شود. بهتر است 2 گردو را در صبحانه و هفته ای 3 بار ماهی را در وعده ناهار یا شامتان بخورید.
8. غلات کامل
خوردن منابع کربوهیدراتی مانند برنج سفید، ماکارونی و سیب زمینی باعث احساس سیری و پری شدید و ایجاد خواب آلودگی می شوند پس بهتر است در روزهای امتحان از مصرف این مواد غذایی پرهیز و نان های سبوس دار یا برنج و ماکارونی قهوه ای که هضم سریع تر و ساده تری دارند، را جایگزین کنید.
9. شکلات تلخ
شکلات های تلخی که حداقل 75 درصد کاکائو دارند، منبعی بسیار عالی برای دریافت انواع آنتی اکسیدان ها و فلاونوییدها محسوب می شوند. فلاونوییدها باعث افزایش قدرت تمرکز و توجه می شوند و به یادگیری و به خاطر سپردن مطالب کمک می کنند. به همین دلیل مصرف حدود 15 گرم شکلات تلخ در روزهای امتحان توصیه می شود.
10. قرص مولتی ویتامین
اگر احساس می کنید در روزهای امتحان به علت استرس و اضطراب بیش از حد، اشتهای چندانی به خوردن تمام گروه های غذایی ندارید و تمام ریز مغذی های مورد نیاز بدنتان را هم دریافت نمی کنید، بهتر است تا پایان آخرین امتحان، روزی یک قرص مولتی ویتامین بخورید. ویتامین B موجود در این قرص ها به کارکرد بهتر مغز کمک می کند. آهن، کلسیم و روی موجود در مولتی ویتامین ها هم علاوه بر افزایش توانایی بدن و قدرت تمرکز، باعث از بین رفتن استرس می شوند.
11. چای سبز
پلی فنول ها و آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز باعث ایجاد آرامش روانی و تقویت حافظه می شوند. به همین دلیل توصیه می شود در روزهای امتحان حداقل 2 فنجان چای سبز گرم بنوشید.
مشاوره سلامتی
تنظیم: گل محمدی
منبع: روزنامه سلامت
.: Weblog Themes By Pichak :.