خصوصیات عمده ی این تیپ شخصیتی، توجه طلبی افراطی و آرایش ظاهری برای جلب توجه و هم چنین داشتن رفتارهای هیجانی و نمایشی است.
شخصیت هیستریک یا نمایشی، یکی از انواع تیپ های شخصیت می باشد. خصوصیات عمده ی این تیپ شخصیتی، توجه طلبی افراطی و آرایش ظاهری برای جلب توجه و هم چنین داشتن رفتارهای هیجانی و نمایشی است. این قبیل افراد، بسیار تلقین پذیر بوده و در روابط بین فردی، بیش از حد متعارف، از خود صمیمیت نشان می دهند. تیپ های هیستریکال بسیار احساسی، برون گرا، شورانگیز، تابع امیال، ساده لوح، بی آلایش و غالباً جذاب هستند. علاوه بر جذاب بودن - به ویژه در بین جنس مخالف- مردم پسند نیز هستند.
ویژگی های افراد دارای شخصیت هیستریک
وابسته بودن به دیگران:
این قبیل افراد، به گونه ای کودک وار وابسته به دیگران هستند. از کم ترین استقلال شخصی برخور دارند و به تنهایی قادر به انجام امور خود نیستند، توان تصمیم گیری ضعیفی دارند و همیشه منتظرند که دیگران برای آنان تصمیم بگیرند و البته این ناتوانی به شکل جبران کمبود، نمود می یابد.
تشنه ی توجه و محبت:
حرکات و رفتارها ی شان در جهت جلب توجه دیگران است و برای این کار، به هر ابزاری متوسل می شوند؛ از گریه و زاری گرفته تا ایماء و اشاره های نامتعارف و آرایش های تند. آنان دوست دارند هم چون یک بت پرستیده شوند.
رفتارهای نمایشی:
این گروه از افراد، رفتارهای نمایشی و درام گونه دارند. این قبیل رفتارهای نمایشی، ممکن است بسیار ظریف و تحسین برانگیز و یا خشن و پرخاشگرانه باشد. بیش تر در جمع و یا مهمانی های خانوادگی سعی می کنند با انجام حرکات نمادین و نقش بازی، در ذهن دیگران خاطره بکارند.
اغراق در بیان مسائل:
هنگام نظر دادن پیرامون مسائل یا اشخاص، بسیار اغراق آمیز و خارج از حد متعارف صحبت می کنند. آب و تاب خاصی به موضوع می دهند یا بیش تر از آن چه که هست، بزرگ توصیف می کنند و یا بیش از حد، کوچک نمایی و تحقیر می کنند.
هیجان زدگی:
بیش تر مواقع هیجان زده هستند. غم، شادی، خوش بینی، بدبینی، ترس و... را به صورت متناوب و متغیر ابراز می کنند.
احساسات ناپایدار:
احساسات و عواطف آنان، متغیر و سطحی است به گونه ای که احساس شان پیرامون یک موضوع، مدام از حالتی به حالت دیگر تغییر می کند و از عمق بسیار کمی نیز برخوردار می باشد.
خود محوری:
اشخاص هیستریکال، در واقع افرادی خود محور هستند. وابستگی آنان به دیگران و گدایی توجه و محبت، به منزله ی این نیست که دیگران را افرادی بزرگ و محترم می پندارند بلکه برای این است که آنان را رام و نگران احوال خود کنند که خود، نوعی استعمار محترمانه ی دیگران است.
ترس از تنهایی:
این قبیل افراد، به شدت از تنهایی هراس دارند و اگر مجبور شوند لحظاتی را تنها و بدون هم نشین سر کنند، به طور حتم پای تلفن خواهند نشست و با افراد زیادی تماس خواهند گرفت تا سرانجام موفق شوند با یکی دو نفر به صحبت بپردازند و از ترس تنهایی، رهایی پیدا کنند.
اعتماد به نفس پایین:
این قبیل افراد، به این دلیل که از غنای درونی بی بهره اند و وجود خود را در مهر تأیید دیگران احساس می کنند، افرادی شکننده هستند و اعتماد به نفس شان تا حد معنی داری کاهش یابنده است. آنان برای این که مطمئن شوند در چشم انداز دیگران، افرادی بزرگ و محترم هستند، مدام به نظرخواهی از دیگران می پردازند.
تلقین پذیر:
افرادی زود باور هستند که به راحتی تحت تأثیر دیگران قرار می گیرند، به راحتی فریب می خورند، به سرعت تحت تأثیر فضا و اشخاص قرار می گیرند به گونه ای که خود را از یاد می برند.
تحریک پذیر:
زود برانگیخته می شوند و واکنش های تند و تیزی به محرک های محیطی می دهند.
چه موقع این تیپ شخصیتی، اختلال محسوب می شود؟
همه ی ویژگی های روان شناختی انسان، تا زمانی که در چرخه ی زندگی اش، بی نظمی و آشفتگی ایجاد نکرده باشد، هم چنان یک ویژگی و تیپ منحصر به فرد او تلقی می شود اما موقعی که آن ویژگی از حالت تعادل فراتر یا فروتر رود، اختلال نامیده می شود و باید مورد بررسی و درمان قرار گیرد. درباره ی تیپ شخصیتی هیستریانیک نیز هنگامی که یک یا چند مورد از ویژگی های بالا، به صورت زمان دار و تکرار شونده در وجود فرد ریشه بدواند و مسیر روانی- رفتاری او را از حالت طبیعی خارج کند، فرد به اختلال شخصیت هیستریک مبتلا می شود.
روان درمانی:
اختلال شخصیت هیستریک نیز مانند سایر اختلالات روانی، قبل از هر نوع تجویز دارویی، باید از طریق روان درمانی بررسی و درمان شود. بهترین تکنیک روان درمانی برای این قبیل افراد، استفاده از فن روان تحلیلی است که از آن طریق، در موقعیت ها و زوایای مختلف، از بیمار و رفتارهای او فیلم گرفته می شود، سپس بیمار به همراه روان شانس خود، به تماشای فیلم می نشیند و روان شناس، به آنالیز رفتارها و علائم هشداردهنده ی بیمار می پردازد. بیمار نسبت به وضعیت خود، بینش پیدا کرده و سپس به مقایسه ی اوضاع روانی و رفتاری خود با افراد عادی جامعه می پردازد.
دارو درمانی:
درمان دارویی، زمانی قابل پی گیری است که در مرحله ی اول، درمان روان شناختی، جواب گوی مشکل فرد نباشد و دوم این که اختلال فرد، با سایر اختلالات روانی هم چون اضطراب، شیدایی، افسردگی و ... همراه باشد که در این حالت، از قرص های ضد اضطراب و افسردگی برای مهار رفتارهای تنشی فرد استفاده می شود. مسلما اگر این این وضعیت در حالت اختلال یاشد باید پیش از ازدواج درمان شود . و حتما با مشاورین ازدواج در ارتباط قرار گیرند. این افراد می توانند شدیداً به کسی وابسته شوند، پر توقع باشند، نقش بازی کنند و ریاکاری از خودشان نشان دهند، از اشک، از حملات غش، از خشم بدون کنترل، از دروغ یا هر حربه ای که لازم باشد بهره می گیرند تا به هدفشان برسند.
این افراد وقتی مرکز توجه نیستند ناراحت میشوند. به عنوان مثال اگر در یک مهمانی خانوادگی حضور داشته باشند و همه قبول کنند که فیلم خاصی را تماشا کنند، قادر نخواهند بود که دو ساعت بدون توجه دیگران به او در جمع حضور داشته باشند. بدون شک یا از فیلم ایراد میگیرند یا هوس خوردن چیزی را می کنند که موجود نیست یا به اطاق دیگر می روند و با آهنگی می رقصند.
احساسات آنها سطحی است و سریعاً تغییر پیدا می کند. به فرم تحریک کننده ای برای دیگران طنازی و دلبری می کنند. دائما" از طریق مدل مو ، آرایش، لباسهای نامتعارف و حرکات دلبرانه تلاش برای جلب توجه دیگران دارند. فرم حرف زدن این افراد سطحی، پر تظاهر و غیر صادقانه است. در نشان دادن احساساتشان تعادل ندارند. اغلب هر چیزی را یا خیلی خیلی دوست دارند یا خیلی خیلی بدشان می آید. قابل گول زدن هستند، زود تحت تاثیر قرار می گیرند، زود باور و ساده لوح اند. روابط خود را با دیگران اغلب صمیمی تر از آنچه هست می پندارند. این افراد اعتماد به نفس کمی دارند، از تلون احساساتشان استفاده می کنند تا توجه محیط را به خودشان جلب کنند، سعی بسیار دارند که جذابیت خودشان را افزایش بدهند. اغلب تصورات و خلاقیت خوبی دارند ولی به جای تکیه کردن بر دانش و تحقیق در زندگی با احساساتشان تصمیم می گیرند.
منبع.سایت تبیان
روی یا ( zinc ) جزو 15 عنصر معدنی و ضروری است، که بدن ما به آن نیاز دارد. در بدن انسان حدود 4 – 1 گرم روی ( به طور متوسط 2/2 گرم روی ) وجود دارد که معادل نیمی از آهن بدن است. مقدار این عنصر در بعضی از اعضای بدن بیشتر است که نشان دهنده ی نقش آن در این ارگان ها است. بیشترین مقدار روی در چشم، پانکراس و پوست ذخیره شده است.
چه کسانی نیاز به دریافت روی بیشتری در برنامه روزانه دارند؟
این نکته حائز اهمیت است و بایستی همه ی خانم ها و آقایان بدانند که خانم های شیرده و باردار و افرادی که دارای فعالیت ورزشی مرتب و منظم هستند، نیاز به روی بیشتری نسبت به سایر افراد دارند و اگر مقدار دریافت آنها از روی، کافی نباشد دچار کمبود آن و عوارض حاصل از آن خواهند شد.
1. افرادی که در طی روز سیگار زیادی می کشند و کسانی که مشروبات الکلی می خورند، به مقدار بیشتری روی نسبت به سایرین نیازمند هستند.
2. بیمارانی که دارای مشکلات کبدی و کلیوی هستند، هم چنین بیماران مبتلا به دیابت، نیازمند به روی بیشتری هستند.
3. در هنگام ابتلا به عفونت ها، نیاز به دریافت روی، بیشتر از سایر مواقع است.
4. کسانی که دچار سوختگی شده اند و یا بیمارانی که سکته های قلبی ( آنفارکتوس قلبی ) کرده اند، هم چنین افرادی که دچار آرتروز هستند، بیشتر از حد معمول به روی نیاز دارند.
5. مقدار روی دریافتی از راه غذا به بدن بیماران مبتلا به سرطان باید اضافه شود.
6. کم خونی یکی از بیماری هایی است که نیاز به دریافت روی را در بدن افزایش می دهد.
7. تحقیقات و بررسی های بالینی نشان داده است کسانی که مبتلا به جوش های صورت (آکنه) هستند، دارای سطح پایینی از روی در خون بوده اند و دادن روزانه 200 میلی گرم گلوکونات روی که معادل 30 میلی گرم روی است می تواند باعث بهبود عفونت های جوش های آن ها شود.
8. کسانی که مبتلا به نورودرماتیت و پسوریازیس هستند، اغلب مبتلا به کمبود روی هستند.
9. کسانی که مبتلا به زخم های پوستی اند، جهت ترمیم و بازسازی سریع تر، نیاز به مقدار روی بیشتری دارند.
10. بررسی های انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد، طحال حیواناتی که دچار کمبود طولانی مدت روی شده اند پس از مدتی دچار چروکیدگی شده است. همان طور که می دانید طحال از اندام های ایمنی در بدن به شمار می رود. بنابراین کاهش روی موجب به هم خوردن سیستم ایمنی می شود و معمولا” افراد دچار نقص ایمنی و کمبود روی، اغلب مبتلا به گریپ و سرماخوردگی های متعدد می شوند.
موارد بالا نمونه ای از بیماری ها و افرادی هستند که نیاز بالاتری به دریافت روی در برنامه غذایی روزانه خود دارند.
عوارض حاصل از کمبود روی در بدن
در این جا به طور خلاصه به چند عارضه ی مهم کمبود روی در بدن اشاره می شود :
1. امروزه ثابت شده است که باروری و بارداری، تابع وجود روی در بدن است. فعال نبودن بیضه ها در آقایان و تخمدان ها در خانم ها و کم بودن اسپرم ها، همگی می تواند به علت کمبود روی در بدن باشد، که در نهایت منجر به ناباروری خواهد شد.
2. تشکیل لکه های سفید در ناخن، می تواند به دنبال کمبود روی در بدن ایجاد شود.
3. امروزه ثابت شده است که در کنار سایر علل مثل، کم خونی، کمبود ویتامین ها، استرس و. . . . ، کمبود روی از علل بسیار مهم ریزش مو است.
4. درمان جوش های غرور جوانی و زخم های پوستی در صورت کاهش روی ، طول کشیده و مزمن خواهد شد.
5. کاهش قدرت سیستم ایمنی را در پی دارد.
6. کم بودن رشد بچه ها، می تواند به علت کمبود روی در بدن باشد.
7. اختلال در رشد اندام های جنسی در زن و مرد، از کمبود روی نیز ناشی می شود.
8. کمبود روی بر رشد سیستم عصبی به ویژه در بچه ها و نوزادان تاثیر منفی دارد.
9. اختلالات خلقی رفتاری مثل افسردگی (دپرسیون)، اسکیزوفرنی و پرخاشگری نمونه ای از بیماری های پیامد کمبود روی می توانند باشند.
10. دیده شده است که اختلالات حافظه، می تواند عارضه ی حاصل از کمبود روی در بدن باشد.
11. کمبود روی ، خود را با پوکی استخوان، ریزش دندان ها، بیماری تیروئید، بی اشتهایی و تغییر شکل ناخن ها نیز نشان می دهد.
منابع حاوی روی
به طور تقریبی در هر گرم گوشت 3 تا 5 میلی گرم روی وجود دارد. نان سفید، چربی و شکر فاقد روی هستند. گوشت، جگر
،تخم مرغ، میگو، گندم سبوس دار، تخم کدو حلوایی و گوجه فرنگی از روی غنی هستند. با خوردن هر 100 گرم عدس یانخود یا گندم آسیاب نشده می توان 4 تا 5 میلی گرم روی وارد بدن کرد. در هر صد گرم سبوس گندم یا هر صد گرم ذرت، 3 میلی گرم روی به بدن می رسد. تخم کدو حاوی روی فراوان است که خوشبختانه در ایران بیشتر از سایر کشور ها استفاده می شود. در هر 100 گرم آن 5/ 6 تا 5/7 میلی گرم روی دریافت می شود. جالب است که بدانید، جوانه گندم ، حاوی 17 میلی گرم روی ، و به عبارتی غنی از روی است و خوردن آن به تمام افراد توصیه می شود. در هر 100 گرم جگر گوساله، 8/7 میلی گرم روی وجود دارد. ماده ی غذایی پر اهمیت در رساندن روی به بدن، صدف خوراکی است که در هر 100 گرم آن 60- 59 میلی گرم روی وجود داشته و بسیار غنی است که البته در ایران مصرف نمی شود.
برای افتادگی شانه انجام ورزش ها و تمرین هایی که بتوانند بر ثبات عضلات شانه بیافزایند توصیه می شود. دو تمرین زیر می تواند مفید باشد.
تمرین کششی شانه :
فرد در حالت ایستاده قرار می گیرد. با دست راست مچ دست چپ را پشت تنه می گیرد. حال سعی می کند دستها را به سمت عقب بکشد. این حرکت موجب کشش بافتهای نرم اطراف شانه می گردد. هر تمرین به مدت یک دقیقه انجام می شود، سپس فرد استراحت نموده و تمرین را با دست دیگر انجام می دهد.
تمرینات تقویتی :
برای بهبود وضعیت شانه ها بایستی عضلات بالا برنده شانه ها را تقویت نموده و فرد یاد بگیرد شانه ها را در وضعیت طبیعی نگه دارد. این حرکات عبارتند از :
تمرین مربوط به دامنه حرکتی شانه ها:
فرد در حالت ایستاده قرار می گیرد و سعی می کند شانه ها را به سمت بالا ببرد. سپس سعی می کند شانه ها را پایین تر از حد طبیعی بیاورد. تمرین بعدی جلو و عقب بردن شانه هاست. بطوریکه فرد کتف ها را از هم دور یا به هم نزدیک می کند. این تمرین باعث تقویت عضلات بالا برنده کتف و همچنین عضلات دور کننده شانه ها از یکدیگر می شود.
تمرین تقویتی عضلات بالا برنده کتف در حالت نشسته :
فرد در حالت نشسته قرار می گیرد و دو وزنه در دستهایش می گیرد. حال شانه ها را بالا می برد و برای لحظاتی در این وضعیت نگه می دارد. سپس پایین می آورد این تمرین موجب بهبود قدرت عضلات بالا برنده کتف و وضعیت شانه ها می شود وزنه می تواند از 5/2 تا 14 کیلوگرم باشد. شما می توانید با اجرای این تمرینات افتادگی شانه را برطرف کنید.
پیروی از الگوهای غلط در نحوه نگهداری بدن مانند کارکرد بیش از حد دستها در جلوی بدن و عدم تقویت عضلات پشتی است.
گرد پشتی دو نوع است: 1. برگشت پذیر یا متحرک 2. گرد پشتی ثابت.
در صورتی که گرد پشتی از نوع برگشت پذیر و متحرک باشد با حرکات اصلاحی قابل برطرف شدن است یعنی اگر با خوابیدن به سمت پشت، تحدب در مهره های پشتی از بین برود امکان بهبود آن با حرکات اصلاحی است در اینجا به حرکات اصلاحی گرد پشتی برگشت پذیر یا متحرک اشاره می شود:
1. فرد رو به شکم می خوابد و دستها را با پشت کمر به همدیگر قفل می کند و یا در پهلو قرار می دهد و سپس سر و سینه را از زمین بلند می کند و برای چند لحظه در این وضعیت نگه می دارد.
2. فرد رو به شکم می خوابد یک دست را به سمت بالای سر می برد و دست دیگر را در پهلو قرار می دهد و عمل بالا آوردن سر و سینه را انجام می دهد.
3. حرکت شماره 2 را با دست دیگر تکرار می کند.
4. فرد رو به شکم می خوابد، دستها را پشت سر به یکدیگر قفل می کند و عمل بالا آوردن سر و سینه را انجام می دهد.
5. فرد روی شکم می خوابد دستها را به صورت باز در امتداد شانه ها (به حالت صلیب) قرار می دهد حال عمل بلند کردن سر و سینه و دستها را انجام می دهد.
6. فرد روی تخت رو به شکم می خوابد طوری که سر و سینه از تخت آویزان باشد حال، عمل بلند کردن سر و سینه را انجام می دهد.
7. آویزان شدن از میله بارفیکس می تواند در بهبود انعطاف پذیری و انجام بهتر تمرینات سینه باشد.
8. شنای کرال سینه در اصلاح پشت گرد مفید است.
9. حفظ وضعیت صحیح در ایستادن، نشستن، خوابیدن، ضروری است و به اصلاح، کمک می کند.
10. در چهار چوب در ایستاده و وضعیت صحیح را انتخاب کنید. در حالی که هر دو دست خود را تا سر، حد شانه، بالا آورده اید بکوشید تا از چهار چوب در به آرامی عبور کنید، هنگام اجرای این حرکت مراقب باشید که قوس کمر تشدید نشود.
11. دو زانو به صورت جمع شده بر روی زمین بنشینید. سپس بکوشید دستها را به جلو رانده و با چنگ زدن زمین آنها را تا سر حد امکان به دورترین نقطه منتقل کنید. در این حالت بکوشید فاصله زیر زانو و کتفها با زمین در حداقل اندازه باشد. کشش گربه)
12. در حالی که هر دو دست یک دمبل یا وزنه دارید بر روی شکم و بر روی نیمکت بخوابید. در این وضعیت بازوها را از دو طرف بدن بالا آورید. سپس بدون هیچ گونه انقباضی به وضعیت اول برگردید.
13. بایستید و دستها را در پشت بدن برده و به یکدیگر قلاب کنید و بکوشید آرنجها را به پایین و عقب فشار دهید و آنها را به یکدیگر نزدیک کرده و سر را بالا نگه دارید(قوس کمر نباید افزایش یابد).
14. انجام تمرینات تنفسی همراه با سایر تمرینات اصلاحی لازم است.
منبع.تبیان
از آنجایی که نمی توان تمام مواد غذایی را تازه مصرف کرد باید از آنها طوری نگهداری شود تا قابل مصرف و کمتر خواص خود را از دست دهند. با به کار بردن روش هایی مانند انجماد، خشک کردن و دیگر روش ها می توان مواد غذایی را سالم نگه داشت و با توجه به این که روش انجماد بین عموم متداول تر است مخاطبان مرکز مشاوره پرسش هایی متعددی در این خصوص مطرح کرده اند که در این مطلب به پاره ای از این پرسش ها پاسخ می دهیم .
وسیله مناسب قرار دادن مواد خوراکی در فریزر چیست؟
بهترین وسیله برای قرار دادن مواد خوراکی در فریزر، کیسه های نایلونی مخصوص یا ظروف پلاستیکی دردار هستند؛ هر چقدر محافظ مواد نازک تر باشند مواد غذایی زودتر منجمد می شوند. البته با این شرط که کیسه ها سوراخ یا پاره نباشند و قبل از قرار دادنشان درون فریزر هوای داخل آن خالی شده باشد. بسته بندی مواد نیز تخت تر و نازک تر باشد زیرا زودتر منجمد می شود و تعداد رشد میکروب ها نیز کمتر است.
نکته مهمی که نباید فراموش شود این است که هرگز مواد غذایی تازه را روی مواد غذایی که قبلاً منجمد شده اند، قرار ندهید و هرگز بطری های شیشه ای را داخل فریزر قرار ندهید زیرا پس از انجماد خواهند ترکید.
بهترین درجه برای انجماد مواد غذایی چیست؟
بهترین درجه برای منجمد کردن مواد غذایی نیز 18ـ درجه سانتی گراد است، به طوری که درجه حرارت فریزر هیچ گاه نباید بیشتر از این عدد (یعنی گرم تر) باشد.
به این نکته نیز توجه داشته باشید، اگر چه انجماد مواد غذایی می تواند از فساد آنها جلوگیری کند، اما نگهداری مواد درون فریزر نیز سقف زمانی مشخصی دارد که از 3 تا 6 ماه بسته به نوع مواد متغیر است. پس اگر دیدید رنگ گوشت قرمز درون فریزر مایل به خاکستری شده است یا سبزی ها تیره شده اند بدانید که دیگر قابلیت مصرف ندارند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که هر نوع ماده غذایی را نمی توان فریزری کرد؛ چون طعم و مزه اش را از دست می دهد مثل انواع خامه، شیر، ژله، سس مایونز، تخم مرغ پخته یا بسیاری از میوه ها.
یادتان باشد اگر می خواهید کالباس یا سوسیسی که قبلا برش خورده را منجمد کنید حتماً قسمت برش خورده را با نایلون فریزر بخوبی بپوشانید و سپس درون فریزر قرار دهید.
اگر قصد دارید سبزیهای مورد نظرتان را فریزری کنید حتما آنها را بپزید، اما یادتان باشد اجازه دهید اول آنها سرد شوند و بعد اقدام به انجمادشان کنید؛ چون این کار روند فساد آن را متوقف میکند.
هر کدام از طبقات فریزر برای نگهداری کدام مواد غذایی بهتر است ؟
در مواد غذایی سرعت انجماد هرچقدر به منبع تولید سرما نزدیک باشد بیشتر و هرچقدر دورتر باشد، کمتر است.
قسمت های سرد فریزر برای مواد پروتئینی مناسب است. طبقات بعدی که دورتر از منبع تولید سرما هستند به ترتیب برای سبزیجات و میوه ها و بعد حبوبات مناسب است.
آیا می توان غذاهایی که یخ آن آب شده است دوباره منجمد کرد؟
در غذاهای منجمدی که رفع انجماد شدهاند، خطر فساد افزایش مییابد، به همین دلیل چنانچه مدت کمتر از 2 ساعت در دمای اتاق قرار گیرند، برای مصرف ایمن هستند، ولی اگر این مدت به 3 ساعت یا بیشتر برسد، برای مصرف سالم نیستند و کیفیت آن ها کاهش مییابد.
توجه به این نکته نیز برای حفظ کیفیت مواد غذایی موثر است؛ نکته ای که به ما گوشزد میکند هرگز مواد غذایی منجمد را پس از خارج شدن آنها از حالت انجماد، دوباره داخل فریزر قرار ندهید. تنها مواد غذایی که هنوز حاوی کریستالهای یخ است، دوباره قابل انجماد میباشد که آن هم در مورد همه مواد غذایی صدق نمی کند.
سبزیها اگر حاوی کریستالهای یخ باشند، دوباره قابل انجمادند و این امر درباره گوشت و مرغ خام نیز صدق میکند.
نکته مهم در انجماد دوباره توجه به این نکته است که غذاهای دریایی را اگر حتی حاوی کریستالهای یخ باشند دوباره منجمد نکنید، این دسته از مواد غذایی بعد از خروج از انجماد باید سریع پخته شوند. غذاهای خامه دار ، پودینگ ها و بستنی ها را نیز پس از خارج شدن از انجماد هرگز مجددا منجمد نکنید.
میوهها و محصولات آنها به شرط اینکه طعمشان عوض نشده باشند دوباره قابل انجمادند. آجیلها، نانها، کیکهای ساده و کلوچهها را میتوان با اطمینان دوباره منجمد کرد.
همواره به این نکته توجه داشته باشید که میوهها، سبزیها، گوشت، مرغ و غذاهای از پیش آماده شده ممکن است بدون اینکه بوی خاصی داشته باشند، فاسد شده باشند. اگر این مواد دوباره منجمد شده و پخته شوند، خطرهای بسیاری به دنبال خواهند داشت.
چه موادی را نمی توان منجمد کرد؟
موادی که هیچ گاه نباید منجمد کرد عبارتند از: خامه، شیر، ژله، سس مایونز، کاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبی و تخم مرغ سفت.
بعضی از سبزی ها را که به صورت خام مصرف می شوند، نباید منجمد کرد.
چگونه مواد غذایی منجمد استفاده کنیم ؟
اگر مواد غذایی در یخچال از حالت انجماد خارج شوند، برای مصرف ایمن هستند و دارای کیفیت بالا میباشند.
حالا اگر قصد دارید با مواد فریزری شده غذا بپزید یادتان باشد که در این کار عجله نکنید و گوشت قرمز یا ماهی را هرگز درون آب قرار ندهید چون این کار باعث جذب آب به درون بافت ها می شود و طعم این مواد خوراکی را عوض می کند. پس بهترین کار این است که درباره پخت غذا سریع تر تصمیم بگیرید و چند ساعت قبل مواد منجمد را درون یخچال قرار دهید تا یخ آن کم کم باز شود.منبع.تبیان
کمبود مواد مغذی در اثر یک رژیم نامناسب، اثرات بسیار بدی بر روی حافظه، تمرکز، رفتار و حالات روحی فرد دارد، هر چند که به ندرت این کمبودها توسط متخصصین تشخیص داده می شود. کمبود روی، آهن، منیزیم و ویتامین های گروه B باعث افسردگی می شود.
روی
کمبود روی باعث کمبود اشتها، تغذیه ناکافی و خستگی مزمن غیرقابل اجتناب می شود. بسیاری از افرادی که دچار خستگی مزمن هستند، وقتی به پزشک مراجعه می کنند، علت خستگی آنها به درستی تشخیص داده نمی شود و به آنها گفته می شود که دچار افسردگی هستند و داروهای ضد افسردگی به آنها می دهند. بسیاری از این داروها مانع جذب روی در بدن می شوند. کاهش مقدار روی در بدن علاوه بر کاهش اشتها و ایجاد خستگی، باعث بروز افسردگی می گردد. بنابراین برای جلوگیری از بروز افسردگی باید روزانه به مقدار کافی از منابع غذایی روی استفاده کنید.
منابع غذایی روی شامل : تخمه کدو، قارچ، سویا، جوانه گندم، سبوس گندم، کنجد، کاکائو، تخمه آفتابگردان، برنج، ذرت ، نان سبوس دار( مثل نان سنگک)، جو، پنیر، حبوبات مثل نخود و لوبیا، آجیل (مخصوصاً بادام)، بادام زمینی، کره بادام زمینی، آرد سبوس دار و برنج قهوه ای است.
مصرف بیش از حد کافئین از جذب املاح در بدن جلوگیری می کند و باعث بروز افسردگی می شود. کافئین در قهوه، چای، کاکائو و نوشابه های سیاه وجود دارد. کافئین باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی مرکزی و در نتیجه آشفتگی ذهنی می شود.
مصرف بیش از حد شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده مثل کیک، شیرینی، شکلات، نوشابه و ژله نیز باعث افسردگی می شود. الکل هم باعث افسردگی شدید می شود.
کمبود بعضی ویتامین ها نیز روی وضعیت روحی اثرات منفی دارد که شامل مواد زیر است:
ویتامین C
علائم کمبود : افسردگی، خستگی بیش از حدّ، طغیان رفتارهای عصبی و هیجانات زیاد.
منابع غذایی ویتامین C : پرتقال ، لیمو، نارنج، نارنگی، کیوی ، توت فرنگی، تمشک ، سیب زمینی، فلفل قرمز، فلفل دلمه ای، فلفل سبز، گوجه فرنگی، گریپ فروت، هندوانه ، شلغم ، پیاز بهاری، نخودفرنگی و سبزیجات سبز مثل کلم بروکلی، کلم پیچ، جعفری، شاهی آبی، اسفناج و گل کلم.
ویتامین B12
علائم کمبود : رفتارهای روانی، جنون، کاهش قدرت حافظه، هذیان گویی، وضعیت بیمارگونه روحی
منابع غذایی: جگر ، قلوه ، شیر ، پنیر ، تخم مرغ و ماهی .
ویتامین B1
علائم کمبود : افسردگی، بداخلاقی، کاهش قدرت حافظه و تمرکز، احساس خستگی.
منابع غذایی: غلات صبحانه، نخودفرنگی، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، کنجد، سویا، آجیل (بخصوص بادام هندی، بادام، گردو)، حبوبات( بخصوص نخود، لوبیا، عدس )، گندم سبوس دار، سیب زمینی، گندم سیاه یا چاودار.
ویتامین B6
علائم کمبود : جنون و افسردگی.
منابع غذایی: جوانه گندم ، آرد جوی دو سر، آجیل ( مخصوصاً گردو)، حبوبات( مثل سویا، عدس، لوبیا)، جو، موز ، بادام زمینی، کره بادام زمینی، آووکادو، گندم ، کشمش.
اسید فولیک
علائم کمبود : خستگی مزمن، پریشانی، بی خوابی، فراموشی، گیجی.
منابع غذایی: مخمر، لوبیا، کلم بروکلی، کاسنی، حبوبات(خصوصاً نخود)، سویا، سبزیجات(مخصوصاً اسفناج، کلم، بامیه )، بادام، چغندر ، هویج ، گردو، آرد جوی دوسر، برنج قهوه ای و ذرت.
ویتامین B3
علائم کمبود : کاهش حافظه، آشفتگی های روحی، افسردگی و اضطراب.
منابع غذایی: عصاره مخمر، مخمر آبجو، پنیر، بادام زمینی، کره بادام زمینی، کنجد، برنج قهوه ای، آرد سبوس دار، جوانه گندم، نان سبوس دار، جو، حبوبات مخصوصاً نخود
بیوتین
علائم کمبود : بی حالی شدید، افسردگی، پرخوابی.
منابع غذایی : تخم مرغ ، جگر، گل کلم ، قارچ ، موز ، هندوانه، توت فرنگی ، بادام زمینی.
پانتوتنیک اسید
علائم کمبود : بی خوابی، خستگی شدید، افسردگی، جنون.
منابع غذایی : لوبیا، بادام زمینی، کره بادام زمینی، حبوبات مخصوصاً نخود و سویا ، قارچ، آجیل به خصوص بادام هندی و فندق، آووکادو، کلم بروکلی، آرد جوی دو سر
بعضی داروها نیز باعث بروز افسردگی می شوند مثل آنتی بیوتیک ها، باربیتورات، آمفتامین، کورتیکوستروئیدها ، مصرف طولانی مدت استروئیدها، داروهای مسکن، ضد التهاب مفاصل، ضد دیسک، ضد تشنج، فشار خون بالا، قلبی، آریتمی (نامنظمی ضربان قلب)، ضد بارداری، ضد پارکینسون، داروهای روان درمان و داروهایی که برای درمان افراد الکلی استفاده می شود.
اگرچه افراد سیگاری ادعا می کنند برای تمدد و آرامش اعصاب سیگار می کشند، ولی در حقیقت با این کار بیشتر به اعصاب خود آسیب می رسانند، زیرا نیکوتین موجود در سیگار با مقادیر بالای مونواکسید کربن در خون ترکیب می شود و اثرات مخرب و مضری بر روی عملکرد مغز و اعصاب به جای می گذارد.
تغذیه صحیح باعث بهبود افسردگی و ارتقاء سلامت روحی و توانایی ذهنی می شود.برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز برای بهبود افسردگی ، باید انواع مختلفی سبزی، میوه، سالاد، غلات سبوس دار، لوبیا، ماکارونی، برنج و نان را مصرف کرد.
انگور، جوانه گندم، مخمر آبجو(ماءالشعیر)، جوی دو سر، گندم، شیر و لبنیات، انواع توت، انجیر (خشک یا تازه)، آجیل (شور نباشد)، زنجبیل، ریحان و رزماری نقش مهمی در بهبود افسردگی دارند.
شکلات کاکائویی
به دلیل داشتن قند زیاد باعث نوسانات ناگهانی قند خون می شود. برای اینکه مغز به درستی کار کند، نیاز به یک منبع قندی دارد که بطور منظم و پیوسته کار کند. اما وقتی قند خون بطور ناگهانی از مقادیر خیلی بالا به مقادیر خیلی کم افت می کند، اثرات مخربی بر روی رفتار و حالات روحی فرد دارد.
بنابراین مصرف زیاد کاکائو ، به دلیل افزایش قند خون اثرات بدی بر رفتار و عملکرد مغز دارد. ولی مصرف کم کاکائو حال فرد افسرده را بهتر می کند، زیرا تئوبرومین موجود در کاکائو باعث آزاد سازی ایندورفین ها از مغز می شوند. ایندورفین ها موادی هستند که باعث بوجود آمدن احساس عاشق شدن و خوشی در فرد می شوند.
دریافت کافی انرژی، مصرف پروتئین و املاح برای حفظ سلامت روانی لازم است در کل، توجه به تغذیه صحیح، آسان ترین و نخستین مرحله اساسی بهبود افسردگی است. برای درمان یک شخص افسرده، در مرحله ی اول باید وضعیت غذایی او را بررسی کرد. در حالیکه اکثر پزشکان این کار را نمی کنند. همیشه باید مقدار قندخون را در حد ثابت و مشخصی نگه داشت و از افت یا افزایش قند خون جلوگیری کرد. همچنین غذاهای غنی از ویتامین های گروه B را در برنامه غذایی روزانه خود مصرف کرد.
توصیه های غذایی :
1- مواد غذایی، تأثیر زیادی بر روی رفتار و عملکرد مغزی دارند. برنامه ی غذایی نامناسب به خصوص مصرف زیاد تنقلات پرکالری و فاقد مواد مغذی، علت اصلی بروز افسردگی است، زیرا ترکیباتی بنام «انتقال دهنده های عصبی» در مغز تحت تأثیر غذایی است که می خوریم.
2- بسیاری از مواد مغذی در عملکرد مغزی و هورمونی بدن شرکت دارند که احساسات ما را تحت تأثیر قرار می دهند. بنابراین یک برنامه غذایی سالم همراه با مصرف مکمل های غذایی برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی مفید است.
3- مصرف فراوان سبزیجات بطور خام یا کمی پخته، بعضی میوه ها، برنج سبوس دار، حبوبات مثل لوبیا، عدس و سویا، مرغ بدون پوست، بوقلمون بدون پوست و ماهی مفید است.
4- تا حد امکان از مصرف شکر و شیرینی جات و آرد بدون سبوس پرهیز کنید. این مواد غذایی به دلیل تصفیه و فرآوری شدن ، فاقد 15 نوع ویتامین و املاح مورد نیاز برای حفظ تعادل روحی بدن لازم را ندارند. به همین دلیل مصرف زیاد اینگونه مواد غذایی بجای مواد غذایی مفید، خیلی زود باعث ایجاد کمبود مواد مغذی در بدن شما خواهد شد.
همچنین این مواد باعث می شوند شما یک مرتبه احساس انرژی و نشاط کنید و یک مرتبه هم احساس افت و غم، در نتیجه بیشتر دچار خستگی و افسردگی می شوید.
سایر توصیه ها :
1- با مراجعه به پزشک ببینید که آیا دچار آلرژی غذایی هستید یا خیر؟
2- آزمایش بررسی املاح مو را انجام دهید تا در مورد عدم مسمومیت با فلزات سنگین مطمئن شوید.
3- با مراجعه به پزشک غدد، عدم ابتلا به کم کاری تیروئید را بررسی کنید.
4- هر روز مقداری ورزش کنید. در طی ورزش، مغز مواد شیمیایی بنام اندورفین و انکفالین را آزاد می کند که درد را از بین می برند. همچنین باعث احساس شادی و نشاط می شوند. افرادی که هر روز بطور منظم و پیوسته ورزش می کنند ابراز می کنند که بعد از ورزش احساس خوبی دارند. بنابراین بهترین راه برای رهایی از افسردگی، ورزش منظم است.منبع.تبیان
.: Weblog Themes By Pichak :.